Stichting Bunkerbehoud Privacy
Mail
Aannemer 2
(update vrijdag 16 januari 2004).


De vlonder boven de koepelvloer is gereed en is er eenvoudig uit te halen.
In het gat komt de replica buis waarin het contragewicht van de periscoop kan bewegen.
De afwerklatjes zitten later, bij het plaatsen van de scharnierpennen, danig in de weg. Edoch, we hadden dit voorzien en dank zij het vakmanschap van "onze" timmerman, is het opgelost met een los passtukje, dat hier voor de foto even is weggehaald.

(update vrijdag 16 januari 2004).


Het hout dat buiten in de "Nahkampfscharte" terug komt staat hier, als bouwpakket gereed. Dit hout wordt eerst zodanig behandeld dat het, eenmaal buiten geplaatst, niet meer kan branden. Het is triest om het te moeten melden: het vergt steeds meer denkwerk om te proberen nadelige gevolgen van mogelijk lokaal vandalisme zo klein mogelijk houden.


De nummers op de plankjes binnen, zijn buitenop door de timmerman aangegeven, dus straks effe puzzelen en bouwen maar.

(update donderdag 02 september).


Deze week is de aannemer gestart met het storten van de kunstwerken op het dak.
Voorop staat de grondkering in de bekisting te drogen, daarachter staan de twee gele antennepotten bekist. De koepel wordt hier van een eerste grove kraag voorzien.


Op de koepel is (wazig) een horizontale lijn te zien. De betonkraag komt tot aan die hoogte. We hebben deze maat gebaseerd op "onze" voorbeeldbunker in St Nazaire, in combinatie met de beschikbare foto's van de bunker bij de Oranjemolen.


Hier een detail van de degelijk uitgevoerde bekisting voor de grondkering. Als alles lukt zien we straks weer het plankjesmotief passend op het oude profiel van de bunker.


De kraag is op de juiste hoogte gebracht.