Stichting Bunkerbehoud Privacy
Mail
Betoninjectie
(27 juli 2010)
In de afgelopen tijd is het werk aan de bunker wat op de achtergrond geraakt.
Maar een volgende stap naar restauratie is gezet.


De bunker heeft nog al wat scheuren in het beton. Scheuren die door en door lopen en daardoor komt er regenwater naar binnen.


Een gespecialiseerd bedrijf komt met een hogedruk installatie.


Er wordt een schuin gat naar de scheur toe geboord en de speciale vloeistof wordt ingeperst. Net zolang totdat de substantie uit de scheur naar buiten komt. Daar wordt het direct met een beitel teruggeslagen zodat het hard wordt.


Hetzelfde principe wordt op een andere scheur toegepast. In totaal zijn negen scheuren behandeld.


Met aan de buitenkant dit resultaat.


Op 18 maart 2014 kwam het bedrijf terug om hopelijk de laatste scheur dicht te maken.
Dit is de telexruimte.