Stichting Bunkerbehoud Privacy
Mail
Project Toorenvliedt, 2013In februari is begonnen met het voorbereidend werk voor het stralen van de bunker. Schroefdraad in stalen platen werd opnieuw getapt en daarna afgedekt. Het stralen begon op 25 februari en die dag werd aangegrepen als officiële start van het werk in 2013. Op 19 maart stond de gehele bunker in de lak, hetgeen aanleiding was om een film van het gehele interieur te maken. In mei werd pas- en meetwerk gedaan aan alle scharnieren.
Het wachten is nu op de komst van de gerestaureerde deuren en de volgende fase, het aanbrengen van de bekabeling voor het de nieuwe electra en de telecommunicatie.

Status eind 2013:
De bunker is gestraald en gelakt. De nieuwe bekabeling is aangebracht, zowel voor de electriciteit als voor het alarm. Het hout voor het meubilair is verwerkt, de delen zijn in elkaar gezet en alles is gebeitst. Er is voortvarend begonnen met de montage van de authentieke bekabeling. De cv-ketel is geplaatst; het verwarmingssysteem wordt nog verder aangesloten. Met een ander groot deelproject, de luchtbehandeling, is een goede eerste start gemaakt.
De scharnieren en de bijbehorende pennen voor alle stalen deuren zijn op passend gemaakt. Het wachten is op de terugkomst van de pantserdeuren en het herstel van de gasdeuren. De levering van het hout voor de binnenbetimmering is opgedragen en het wordt binnenkort geleverd.
Er zijn dit jaar enkele mooie uitrustingsstukken uit het Europese budget aangekocht.
De waterhuishouding buiten voor de bunker is in opdracht van de gemeente verbeterd en de WiFi-paal staat.