Categorieën
Nieuws

Werkzaamheden aan de communicatiebunker 618

Zwaar werk vandaag met een beetje hulp van onze eigen gemaakte ‘Panzertürfahrlafette’. Op het programma stond het plaatsen van drie van de vier gasdeuren in de communicatiebunker type 618 in het Park Toorenvliedt in Middelburg. 

Werkzaamheden aan de bunker hebben een tijd stilgelegen door onder andere de coronatijd maar inmiddels wordt er weer hard gewerkt om dit bouwwerk zo compleet mogelijk te kunnen tonen aan het publiek. Het is tenslotte onze grootste bunker.

De deuren van het type 19P7 en 723P3 zijn misschien geen massieve stalen deuren maar wegen alsnog 185 kilo per stuk! Een aantal jaar geleden is voor het plaatsen van deuren een hulpmiddel gebouwd waardoor de vrijwilligers een deel van het zware werk uit handen wordt genomen.

De deuren zijn gerestaureerd en komen uit een andere bunker in het park aangezien de aanwezige deuren in te slechte staat waren. De bunker heeft jarenlang onder (zout) water gestaan waardoor het staal teveel was aangetast.

Naast het werk met deuren zijn er kleine reparaties gedaan en zijn de waterschotten opnieuw afgekit. Die zijn nodig, want met hevige kortstondige regelval kan de bunker onder water lopen.

Onze nieuwste vrijwilliger Henkjan de Groot werkte vandaag aan zijn eerste klus. Heel fijn om er nieuwe handjes bij te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *