Categorieën
Nieuws

Oud-bestuurslid Lenco van der Weel overleden (1950 – 2022)

Lenco van der Weel is overleden. Meer dan 20 jaar was Lenco bestuurslid van de Stichting Bunkerbehoud en een continue, betrouwbare steun en toeverlaat. Lange tijd als bestuurslid technische zaken, maar vooral ook als administratief werkpaard dat de bedrijfsvoering van de stichting professionaliseerde.

De laatste jaren vervulde hij de post van penningmeester. Samen met zijn vrouw Ankie bezette hij jarenlang een van de museumbunkers in Zoutelande. Als HTS’er en voormalige verbindelaar (officier verbindingsdienst Koninklijke Landmacht) repareerde hij vele objecten uit de Stichtingscollectie. Met zijn broer Ad, en neef Bob verzorgde hij jarenlang rondleidingen en ‘battle field tours’ op het eiland Walcheren om de geschiedenis van de Atlantikwall en Slag om de Schelde over te dragen. Hij deed dit alles terwijl de spierziekte PSMA hem steeds meer ontnam aan energie en kracht. We kijken met veel respect en dankbaarheid terug op zijn inzet voor de Stichting.

Lenco werd 71 jaar.

Wij wensen zijn vrouw Ankie, zijn dochters Lea en Eva, de kleinkinderen en verdere familie en vrienden veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies.

Bestuur en vrijwilligers Stichting Bunkerbehoud

Portret Lenco van der Weel

Één reactie op “Oud-bestuurslid Lenco van der Weel overleden (1950 – 2022)”

Rust zacht Lenco, en bedankt voor de vele uren onbaatzuchtige ondersteuning die je mij jarenlang hebt gegeven bij het identificeren en zoeken naar bunkers in Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *