Categorieën
Nieuws

Boekpresentatie ‘Bunkers rond hotel Britannia’

Op dinsdag 24 mei 2022 werd onze nieuwe publicatie ‘Bunkers rond hotel Britannia 1940 -1944, Duits marinehoofdkwartier in de Slag om de Schelde’ gepresenteerd. Aanwezig waren vertegenwoordigers van het Vlissingse gemeentebestuur, de Walcherse archeologische dienst, het gemeentearchief Vlissingen, Erfgoed Zeeland, en niet in de laatste plaats de bewoners van het appartementencomplex Bestevaer.

De eerste exemplaren werden aangeboden aan inmiddels oud-wethouder cultuur de heer Rens Reijnierse (rechts) en zijn opvolger Sal Cracau (links). Auteur Hans Sakkers (midden) nam de aanwezigen mee in de roemruchtige geschiedenis van hotel Britannia, een icoon in de geschiedenis van Vlissingen en Duits commandocentrum tijdens de Slag om de Schelde. Het was hier waar de Duitse bezettingsmacht op 3 november 1944 capituleerden.

Het boek is op Bunkerdag (28 mei 2022) op onze museumlocaties verkrijgbaar voor €24,75. Dit zijn de Oranjemolen in Vlissingen, Toorenvliedt te Middelburg en het Bunkermuseum Zoutelande.

Fortress Books verkoopt en verzendt het boek zolang de voorraad strekt.

Bekijk de boekpresentatie hier terug:

Foto: Jac van Belzen

Cover 'Bunkers rond hotel Britannica'

8 reacties op “Boekpresentatie ‘Bunkers rond hotel Britannia’”

Hallo, zou ik het boek “ Bunkers rond hotel Brittania” kunnen bestellen? Ik ben bereid de verzendkosten te betalen.

Graag zou ik het boek ‘Bunkers rond hotel Britannia’ ontvangen. Is het mogelijk dit op te sturen? Ik wil ook de verzendkosten vergoeden.

Heren, dank jullie voor dit mooie boek. Het is een schitterende aanvulling op onder andere het boek, slag om de schelde. Mochten mensen dit boek nog niet gelezen hebben, doen!
Ook leuk om mijn grootvader er in te zien staan.
Nogmaals dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *