Stichting Bunkerbehoud Privacy
Mail
Buitenhaven Vlissingen
Geruime tijd geleden (juni 2005) zijn we gevraagd om mee te denken in de aanpassing van de glooiing van de dijk op de kop van de buitenhaven in Vlissingen. Hier ligt onze G-kazemat en op het terrein van het brandweeroefencentrum liggen wat Duitse bunkers direkt aan de glooiing van de dijk. We zijn vooraf op de hoogte gebracht van de werkzaamheden en hebben onze inbreng kunnen geven. Dit is wederom voorbeeld van de goede samenwerking met het Waterschap
Zeeuwse Eilanden en Rijkswaterstaat, direktie Zeeland. Er wordt niets gesloopt en als iets weer onder de grond verdwijnt, gebeurt dit zo dat onbeschadigd vrijmaken mogelijk is. De definitieve cosmetische inrichting van het terrein geschiedt in overleg. Op dinsdag 14 juni begonnen de voorbereidingen.


Allereerst moest er een afrit worden gemaakt zodat de machines de glooiing konden bereiken. Die afrit staat links-voor op de foto. Het hogere gedeelte met de twee bankjes en de vuilnisbak, moest daartoe tijdelijk wijken. Als het werk gereed is, worden deze drie, door de voorbijgangers gewaardeerde, attributen, weer teruggeplaatst.


Naast de G-kazemat was in droge tijden door de verkleuring in het gras een rechthoek te zien. Reden om de opdrachtgever te vragen ons de uitvoerder met zijn graafmachine wat uurtjes voor nader onderzoek ter beschikking te stellen. Dit onderzoek is op maandag 20 juni 2005 gebeurd.